ElinSaraMarie

Klockan har ringt

God morgon! Nu var det visst dags att stiga upp. Klockan ringde vid halv åtta. Alvin vaknade lagom tills dess och var hungrig. Någon gång ska man väl lyckas att tajma in det på ett bra sätt. Han vaknade ungefär var tredje timme inatt, bättre det än varje. Om en stund bär det av emot växjö. Skriver några rader när jag kommit hem. Förhoppningsvis med lite goda nyheter. Håll era tummar stenhårt nu:)


Kvällsgnäll

Ikväll är Alvin lite gnällig.Troligtvis för att det är så varmt. Nu ligger han i mitt knä i bara blöja å t-shirt, så skönt så. Han har idag kommit på att man ska äta lite ca 60 ml å göra det en gång i timmen, lagom kul eller inte. Jaja vi får väl se hur natten blir. Hoppas att det går lite längre mellan gångerna då. Kommer vara helt slut annars.
imorgon åker vi till växjö och går på stan Tony ska på intervju så då passar jag och Alvin på att kika runt lite. Ska vara där strax efter tio så det blir upp tidigt.
Nu ska vi nog slänga oss i soffan å kolla på tv eller sängen kanske? Är mega trött. Tony är ute och fiskar så vi är hemma alldeles själva.Ganska mysigt.

Arg

Varför kan det inte gå en enda dag utan att jag ska bli totalt vansinnig? Tvättade mitt nya favorit linne. Köpte det förra året men inte använt det förens nu och jag trivdes jätte bra i det. När det torkat sen upptäcker jag att det blivit ljusa missfärgade ränder på det. Blev så ledsen. Var en fin aprikos färg, men får prova att färga om det nu.

Solröd Alvin

Har ätit frukost och duschat. Alvin fick ett kvällsbad igår, trodde han skulle tycka det var skönt men det vetti fanken om han tyckte. Hur som helst så behöver man ju alltid bli lite ren. Ska hem till Pernilla å Liam idag. Sandra och Melina kommer nog oxå dit. Var ett tag sen vi sågs nu. Så Alvin får ju träffa sina kompisar med. Ska bli roligt.

Frågade tanten på BVC en gång om jag skulle smörja in honom med något solskydd. Det sa hon att man inte skulle, det behövdes inte. Håller nog inte med. Alvin låg i skuggan igår och på kvällen när vi skulle lägga oss såg vi hur röd han var i ansiktet. Smörjde lite med after sun lotion då, lite bättre är det idag. Tror minsann att jag köper något solskydd ändå. Finns ju för barn så det borde väl inte vara farligt att smörja honom med? Han är fortfarande varm om kinderna. Funderade på om han kanske hade lite feber, tog tempen som visade 37,1 så ingen feber. Inte så konstigt att han är varm när det är äckel varmt inne. Nu ligger han i vagnen bredvid mig och gnäller lite, tycker nog att jag är riktigt skittråkig som sitter här å skriver. Försöker med nappen men han tuttar bara några sekunder å sen spottar han ut den. Jag stoppar in den å så håller vi på. Snart matdags för honom igen.

Bilen funkade igår eftermiddag. Tydligen ska man vrida på tändningen och höra att en pump blir tyst innan man startar bilen. Får väl se om den går idag. Har inga större förhoppningar om det.


Biljävel

Förbannade jävla biljävel du gör mig vansinnig. ARA bilverkstad kan ju köra upp något hårt i röven rent ut sagt. Hämtade ju bilen häromdagen å då hade de lagat bilen men nu funkar den ju för fan inte igen. Så trött på bilar att jag kan spy. 1300 kr i sjön för att laga en bil som inte är lagad. De ska de fan få höra när jag ringer dit imorgon. Då blir de fan inte kul för ARA de vill jag lova. De var 100% säkra att bilen var lagad. Bra att den inte var de nu då!!
Skit med. Kommer inte ens till sjön nu bara för det.

Stranden

Väntar bara på att Alvin ska vakna igen och vara hungrig. Sen bär det faktiskt av till stranden. Vi åker dit själva då tony är ute och fiskar. Han skulle nog komma senare till oss. Undrar om det är mycket folk på stranden, antagligen eftersom det är toppen väder. Tycker faktiskt att folk kunde stanna hemma nu när jag vill dit, vill ju helst inte visa mig för någon. Försöker intala mig själv att det inte spelar någon roll hur man ser ut, att man har bristningar, feta lår och rumpa  å en dallrig mage. Att försöka intala detta till mig själv går inget vidare. Räcker ju att man kollar sig i spegeln å sen är det kört.
Bäst att packa allt som ska med till stranden nu, filtar, parasoll bra bok mm. Ja det blir en himla massa packning.

Underbara sol stanna för evigt!

Godmorgon på er

Godmorgon! Var uppe redan vid halv åtta. Vi kände oss ganska så pigga så de var ingen mening att somna om efter att Alvin fått mat. Jag har redan hunnit hjälpa tony med att köra en runda reklam. Nu slipper han sitta i en stekhet bil sen.
Alvin har börjat lägga sig på tvären i sängen och har fått för sig att han ska ligga och sparka mig på morgonen. Mindre roligt när man vill sova. Precis som att jag inte skulle märka av att han sparkar, så är han tvungen att  boxas lite med händerna i mitt ansikte med. Tokunge! Sen ligger han bara och flinar gott åt det. Hans förkyldning har blivit lite bättre. Inte lika täppt i näsan längre i varje fall, skönt det.
Idag måste jag övertala tony om att åka till någon sjö å sola, kanske ev ta ett bad oxå om det inte är alldeles för kallt. Annars inget inplanerat för dagen. Skönt att bara få vara!


Nyvaken efter låång sovmorgon

Blev visst en alldeles för lång sovmorgon idag. Vaknade kl 8 och gav Alvin mat. Tänkte att vi skulle somna om en liten stund bara men vaknade ju inte förrens nu vid halv 12. Usch känns som att halva dagen redan har gått. Nu blir det snart en sen frukost och efter det ut i  solen. Vaknade även en gång vid halv fem i morse. FIck syn på Kotte i trädgården då. Roligt att han var tillbaka tänkte jag, så ja begav mig ut i trädgården i bara trosor och en av tonys luvtröjor. Var ju tvungen att mata honom då han var på besök. Barnslig man kan va ibland. Härligt att få vara barn! Tror inte att någon såg mej men vad spelar de för roll. Bjuder på en troschock isåfall. Brukar ju springa upp naken på natten när Alvin ska ha mat så de kanske tom ha sett mej då. Så kan de gå när man inte riktigt bryr sig.

Har ju glömt att berätta att vår bil är lagad. De ringde från verkstaden häromdagen och sa att den var klar. De skulle egentligen inte tittat på den förens på måndag, men härligt att ha en fungerande bil som vi alla kan åka i. Kanske kan bli mer semester med husvagn nu.

Mer underbar sol...

Dagen har gått och jag funderar på vad jag har gjort idag. Hmm, bra fråga egentligen för jag har ingen aning. Tiden bara går och går och ingenting hinns med vissa dagar. Mycket som måste göras, men vill ju inte städa och hålla på inomhus när det är så fint väder. Vill ju ändå inte att det ska regna och vara mulet, så får nog ta en fin dag till städning iaf. Var inne en runda på marknaden med lillasyster. Jag köpte bara inbjudningskort till Alvins dop. Bäst att skriva dom i helgen så de är postade tills på måndag morgon. VIll ju inte att de ska få dom i allra sista minuten.

Ikväll blir det grillspett, vet inte när jag/vi åt det senast. Ska bli ruskigt gott. Under tiden som Tony grillar passar jag på att klippa gräset, har börjat lite men har mer än hälften kvar. Kollade precis på SMHI:s hemsida. Hela helgen består av en enda STOR SOL! Härligt. Hoppas att jag får med Tony till någon strand å sola lite. Han gillar egentligen inte att vara i  solen, men han kan ju ligga hos Alvin under parasollet och ha det gott. Jag har inte legat och solat en enda dag i år, känns rätt dåligt av mig. Älskar ju solen och att sola, vill ju få lite fin färg oxå.. 

Förkylda familjen

Varit en runda på stan idag. Försöker hitta shorts men finns inga i min storlek. Tråkigt men sant. Blev ett par bikini byxor som hör ihop med bh:n jag köpte för ett tag sen. Igår råkade ju resårbandet i midjan gå sönder ,å en bikini går inte vara utan när de är sommar. Förhoppningsvis blir de många varma dagar å mycket bad.
Håller nu på att laga riktig sommar mat. Potatis,kassler,grädde,gräslök å rödlök. Smaskigt. Vi ska mysa lite och äta jordgubbar och glass senare.

Alvin den lille stackaren har blivit döö förkyld. Tyvärr har nog jag smittat honom, men inte lätt att undvika det. Han är helt hysterisk när han ska få mat. Får ju inte luft när han samtidigt ska äta. Ibland kommer de ut några rejäla busar och det märks hur skönt han tycker det är efterråt. Har varit på apoteket och köpt näsdroppar. Hoppas att de hjälper bra. Köpte även alvedon som alltid är bra att ha hemma. Min förkyldning har blivit mycket bättre nu. Skönt det. Tony är fortfarande en snoris och alla vet ju hur det är att ha en förkyld karl i huset:)


Igelkott

Denna lilla igelkott bor numera i vår trädgård. Har sett honom 2 kvällar nu. Verkligen supersöt. Kikade på honom när han tvättade sig, men tyvärr hann jag inte hämta kameran. Kunde inte närma mig så mycket, men fick ta några bilder på lite längre håll. Katten skrämde honom nu tyvärr, men ska ut och kika om en stund igen. Läste någonstans att de gillar uppblött torrfoder till katten. Jag provade det och de verkade vara riktigt smaskigt. Hoppas han kommer tillbaka. Alltid skoj med sånna trevliga djur hemma.





Jag tror att han ska få heta Kotte, påhittigt av mig va?



Johanna 20 år

Nu på förmiddagen har jag och Alvin varit hemma hos Johanna. Hon fyllde 20år i måndags så vi hade ett litet "minikalas" för henne. Hon hade redan hunnit med att baka idag, så duktig så. Önskar jag kunde få lite av den energin. Funderar på att vara ute i trädgården idag och pula lite. Behöver klippa gräset, men bladet på gräsklipparen är dåligt. Blir ojämn klippning, får se hur jag gör. Ser ju bättre ut än att inte klippa det alls. Ja så får de nog bli, vill ju passa på att vara ute lite i det fina vädret.

Brr kallt

Vår lilla familj har varit ute på en kvällspromenad. Gick ner till sjön för att känna på vattnet. Dröjer nog innan jag tar mig mod till att bada, kallt som in i vassen. Bara Dalton (vår hund) som vågade sig i. Har nu kollat runt på lite bloggar, alltid roligt att läsa lite vad andra hittat på under dagen. Ska nu fixa lite ersättning till Alvin, tycker det börjar låta som matdags. Sen blir det en kopp te och sängen för min del. Om jag haft ork så hade jag nog läst lite, men får bli en annan gång.

Godnatt kära vänner!


Mat och allsång

Någon tur ner till sjön blev det allt inte idag. Tyckte inte att det var så jättefint väder för det, kräsen? Jaa kanske. Blev istället mys med Alvin. Vi låg ute på en filt under ett parasoll och hade det gott. Snarkade gjorde vi båda två efter en liten stund:)
Har dammsugit till på altanen, igen! Har även lagt på de fina svarta bordstabletterna som jag köpte på gekås. Blev jättenöjd.
Nu blir det tonfisksallad å vitlöksbröd. Är den enda maten jag är sugen på nuförtiden. Gott tycker jag, men tony vill nog ha lite vanlig mat. Ikväll gör han hamburgare te sig själv haha. Får skärpa mig och ta något annat imorgon.
Älsklingen köpte jordgubbar så det blir de till efterrätt. Å dessutom är det allsång på skansen nu, gillar det.


Grattis Alvin

Grattis till min älskade lilla Alvin, fyller ju 2 månader idag. Vart har dessa månaderna tagit vägen? Alla säger att man ska passa på att njuta för tiden går verkligen såå fort. Nu förstår jag vad de pratar om.

Vi har varit inne på BVC idag. Allt bra, precis som vanligt. Provade några shorts och byxor på morgonen i storlek 62, men de var fortfarande jättestora. Han var dock bara 57 cm å jag som tyckte han blivit så stor.
Efter besöket där så åkte vi till Maxi, erbjudande på blöjor 89kr å de fick vi ju inte missa. Går ju åt en hel del utav det.

Varmt ute idag, men de lovade ju klarblå himmel och de är ju massvis av moln. Ska inte klaga, ska ut i solen efter middagen tänkte jag. Funderar på att åka ner till sjön å lägga mig lite.Med någon bra bok att läsa. Är ju en del träd därnere så Alvin kan ligga i skuggan och ha det gott. Dessutom så blåser det ju alltid mer vid vatten. Hmm, vågar jag visa mig därnere?


Skit med, har kommit åt någon knapp. Kan inte ändra eller lägga till någon bokstav i texten nu för då suddas det andra ut som jag skrivit efterråt och får skriva om allt. Någon som vet hur jag fixar det? Krabbmaja som jag är.


Imorgon bär det av

Har  varit en väldigt lugn dag, därför som jag inte uppdaterat er om vad jag har för mig. Började dagen med att bada Alvin, han tyckte nog att det var ganska skönt idag. Han skrek i varje fall ingenting. Klädde sedan på honom och jag åt sen frukost. Blev Kellogs red berries, ruskigt goda är dom. Med jordgubbar, körsbär å hallon i..Något knäckebröd med makrill slank också ner. Alvin och jag har legat och myst i soffan i flera timmar. Bara gottat oss, är så skönt med sånna dagar ibland. Nu håller jag på att packa ut lite till i husvagnen, men de är mycket som inte kan packas förens imorgon ändå. OJ vad mycket saker det är som ska kommas ihåg, tur jag har en skriven lista att gå efter. Behöver dammsuga där en sista gång innan jag lägger in mattan, sen är jag nöjd för idag.

Vi ska försöka att komma iväg runt 11 imorgon. Får komma in på campingen vid 13. Tänkte åka och handla sen innan alla slutar jobbet. Kommer nog vara massor av folk då och tony får panik säkerligen. Han klarar inte alls av folk och defenitivt inte av att behöva stå i kö i en mataffär. Tror nog inte att mamma anade något idag. Jag berättade om våra "planer" inför midsommarafton. Jag sa till henne att vi skulle grilla med ett par kompisar. Hon bad mig att vattna blommorna å mata katten om vi åker hem till dom. Sen sa de även till farmor att jag är hemma hela helgen. Roligt ska det bli att överraska dom. På midsommarafton kommer käraste Hanna å Glen, ska bli skojsigt. De kommer med egen husvagn och sover där tills midsommardagen.

Dagens bilder:


Nöjd efter morgon badet.


Alvin smakar lite på sin första glass. Verkade vara gott för han slickade å
slickade å slickade:) Knasiga Tony som bjuder honom på det.


Ja, ni ser ju hur gott det är.


Lite glass runt munnen blev det oxå. Bra att spara till ett senare tillfälle ifall
man skulle bli sugen.


Trötta Gustav dök visst upp vid köksbordet.

Detta får avsluta dagens bilder.

Lägger ut mer bilder efter midsommarhelgen och Alvins första camping tur.






Beroende av listor

Är en person som är beroende av listor och verkligen älskar dom. Perfekt att skriva ner på papper allt som inte får glömmas bort. Ska idag skriva en lååång lista på allt som ska packas in i vår husvagn. Så smidigt att bara bocka av allt sen. Har ju lärt mig av mina misstag, blir ju tokig att åka iväg och jag upptäcker att något viktigt saknas. Ska även städa till lite där igen. Blir smutsigt när man springer in och ut hela tiden. På torsdag åker vi och är borta till på söndag. Vi ska överraska mamma,pappa och syster i falkenberg. Har en känsla av att dom redan vet om de, men vet inte hur. När vi ringde och bokade campingplats sa vi att vi ville ha platsen bredvid dom och tony sa även att det var hans svärföräldar. Vet inte om dom sen har sagt något, men de har de väl ingen anledning att göra? Jaja även om de vet om de så ska de bli så skönt att komma hemifrån..Vädret skulle ju däremot bli dåligt, som alla andra midsommar. Är väl svenskt sommarväder med regn och blåst.

Se hela bilden

Ja det är nog så:)


Kvällsmys

Alvin har precis fått sin kvällsmat. Blir väl dags om 3 timmar igen. Brukar oftast bli det. Någon enstaka gång går det 4 timmar mellan gångerna. Jag tänkte också ta kväll nu. Lägga mig i sängen och läsa nya numret av veckorevyn. Hoppas det blir massa trevlig läsning. Vill bara påpeka att jag har så ont i mina ben, träningsvärk i dom. Sprang en liten runda igårkväll, tänkte jag skulle försöka få upp min kondition. Orkar inte så långt men får stanna ofta å springa en bit till. Bara att kämpa på. Så den rundan och hälsans stig idag de har nog gjort gott för min kropp haha. Dröjer nog innan jag ska springa igen.

Godnatt på er! Sov gott!

Veckan...

Denna veckan har det varit dålig uppdatering. Så vi börjar väl från början med lite kort ifrån veckan.

I torsdags var det skolavslutning, vilken härlig dag å skönt med sommarlov sen. Vaknade strax efter halv åtta och kommer på att det är skolavslutning i kyrkan vid halv nio. Bara att rusa upp och fixa till mig och Alvin lite.Sticker iväg till kyrkan å sitter förväntansfull. Jag tycker det är så mysigt att gå dit och se alla finklädda pojkar och flickor som slutar skolan. Ja, som vanligt tyckte jag ju att det var så fint så jag var tvungen att fälla några tårar:) Så typiskt mig, men svårt att hålla igen när man känner att tårarna kommer.


Matilda & Linnea  var så fina på skolavslutningen.
Har kännt dom sen de var pyttesmå bebisar.
Är tradition att alla som slutar sexan ska ha krans i håret. Somrigt och fint.



Efter att lillasyster slutat skolan kom hon hit med överraskningen som hon
gjort i träslöjden till Alvin. Så söt liten bänk, kommer bli perfekt i hans rum
när det är klart.


              Barndop. Min kusin Emils flicka döptes. Hon ska heta Iva.

Var barndop hemma. Precis innan det skulle börja blev Alvin jätte hungrig
så "mormor" matar honom. Min faster Barbro som också är med på bild.







Festen i Ryssbygården. Var invigning efter renoveringen. Hade blivit så fint där.


Vi var ganska tidigt där så det hade inte kommit så mycket folk.
Var där tillsammans med Nicklas och Elin. Å så råkade jag ju fastna på
kortet med.


Sen kom det massor av folk. Bara tokiga ryssbybor:) Kolla lamporna i taket
och dom på väggen. Älska det, vill ha dom hemma med, men har ju inte så
högt till taket.


Fick till en liten bild på älsklingen med. Blev tyvärr inga mer bilder ifrån kvällen.
Min kamera hamnade i bilen.

Lite shopping till barndopet och festen. Är verkligen nöjd med det jag köpte.
Allt är köpt på diorette i Ljungby. Eller parelle tror jag det heter egentligen.
Eller förresten mascaran köpte jag på Gekås.


Alltid kul att förnya lite i necessären.

"Farmor å faster" passade Alvin när vi var på fest. De hade med sig lite
presenter såklart.


Bondgård, bara lite djur som ska införskaffas sen,


Jacka och hängslebyxor ifrån Kappahl.


Faster hade sytt en svampmössa med fiskar på.

Bilder från idag.

Har gått hälsans stig. En jätte härlig runda på 6km runt lagaån. Om ni inte
redan gått den så borde ni göra det. Naturen är så vacker. Alvin och Dalton
fick såklart följa med. Är så nöjd över dagens insats.


Såhär arg var Alvin nyss. Döhungrig! Å att jag inte fattar det. Nu matar Tony
honom.

Nu ska jag fixa till en tonfisksallad och vitlöksbröd till det. Gott!






Barndop och fest

Nä Pernilla, de är ju en hel del som jag vill fixa till, å jag nämnde kanske inte ens allt haha. Du kan ju hjälpa mig att styla, för de är du ju grym på:)

Har nu varit på barndopet. Kunde inte stanna så länge. Nu är "farmor och faster" här och ska passa Alvin,
Har nu visat vad alla saker finns, så barnslig man är. Roligt ska det bli att få gå ut och festa till att:) Väntar nu bara på att Nicklas och Elin ska komma sen ska vi gå bort och äta grillbuffé smaskigt. Jobbigt när både heter Elin, Elin å Elin juh. Dessutom heter hon oxå johansson i efternamn.
Pratade lite med prästen idag om barndop för Alvin. Ska ringa på måndag så bestämmer vi ett datum.
Uppdaterar mer imorgon, orkar nog inte det när jag kommer hem inatt.

Glömde säga att nu dricker jag pisang ambon. Första som jag dricker sen i augusti, känns bra!


Tråkdag men drömmer om allt

Usch å fy för vilken tråkig dag detta är. Ingenting som känns roligt, men sånna dar får man väl leva med ibland. Började städa i husvagnen men näe inte ett dugg kul, får se om det hinns med imorgon. Inte alls säkert när jag tänker efter. Ska på barndop imorgon, min kusins lilla tjej ska döpas. Ska bara till kyrkan, för sen på kvällen är de fest. Känns tråkigt att behöva gå, men är väl vädret som gör mig så fruktansvärt negativ till allt. Igår älskade jag regnet, men idag avskyr jag det. Måste köpa gummistövlar å regnkläder så att man kan vara ute lite.

Sitter å funderar på vad jag vill/ska bli när jag är stor. När räknas man som stor? Vuxen ibland men ändå ett barn. Vill nog byta jobb sen, men vad ska jag jobba med? Något där man slipper helger å röda dagar iaf. Vi har fått en undebar pojke. Älskar honom över allt annat. Kanske bara blir ett barn? Trivs bra i vårt hus men är sååå mycket som jag vill göra. Både inomhus och utomhus. Vill göra om i nästan alla våra rum, har lite planer men har ju gott om tid att fundera och bestämma mig.
I sovrummet vill jag göra om garderoberna, vill ha skjutdörrar istället för massa små dörrar. Tapetsera om och sätta nya vita lister istället. Ny säng å nya madrasser eller åtminstone en ny sängstomme. Helst vit, ser rent & fräsht ut.
Hallen ska tapetserar om, men vet inte vilken färg än.
Tvrummet har fin tapet, men vill ha vita lister där oxå. Måste lägga om golvet där, det svajar på vissa ställen. Å lite nya möbler.
Köket trivs jag bra med, bara 2 runda mattor som jag vill ha, men de är ju lätt ordnat.
Alvins rum är bara lite halvfärdigt, ville lägga nytt golv men tony sa nej till de. Kommer nog på sen hur jag vill ha det där.
Tvättstugan å badrummen vill jag göra om, men de kostar ju MASSOR! Måla skåpluckorna vita skulle ju lyfta upp badrummet en del. De är idag bruna. Taket i huset ska målas vitt, är idag träfärgat.
Altanen ska målas om och hela huset, funderar på någon grön färg med vita knutar. Ett nytt staket behöver vi, då de andra har ruttnat upp. Å en riktigt fin trädgård drömmer jag om. Massvis av fina blommor och allt ska vara välskött å fint. Har en liten trädgård men vill ta bort några buskar så de finns mer plats till mina drömmar:)

Visst är det härligt att få drömma ibland, å tänk när dessa drömmar går i uppfyllelse. En sak i taget. Först på listan blir ju att Tony får ett jobb. Å jag vill tjäna mer pengar sen när jag börjar jobba, kanske försöka att få gå upp i procent och inte bara jobba 75%. Svårt att inte veta om Tony får något jobb eller inte. Tänkte prata med min chef om att få gå in och jobba lite redan i sommar, men får tony då jobb så har jag ju bokat upp mig. Hur ska jag göra? Nu har vi ju Alvin att tänka på oxå. Tänk om de fanns någon som kunde ge bra svar på allt man undrade vad bra det skulle vara. Iaf att kunna fråga ibland. Nä nu får jag sluta att drömma. Dags att börja på maten. Tro det eller ej, men jag har faktiskt lagat mat 3 dagar i rad, duktigt av mig. Inte så avancerade saker men åtminstone något. Ikväll blir det kycklinfilé, klyftpotatis med grillade grönsaker och vitlökssås, gottigt. Blir sen att titta på finalen av talang å bara mysa i soffan.


Härligt med regn

Mysigt med lite regn ikväll. Tänkt om jag haft regnkläder å gummistövlar, då hade jag varit ute å plaskat. Varit som ett litet barn igen. Besöket på Bvc gick bra igår, han väger nu nästan 5 kg och är 56cm lång. Resan till ullared gick oxå bra. Blev en hel del handlat, allt står uppackat på köksbordet å tvrums bordet. Ska ta tag i det nu tänkte jag. Hittade inte några kläder till mig förrutom en skjortklänning i svart/vit rutigt mönster. Alvin fick några bodys å ett mjukisset med Alfons. Fanns inte så mycket som de brukar, men jag är helt klar nöjd ändå. Köpte en babyvakt, mycket billigare än att köpa det hemma. Kostade bara 399 och då var det ändå en philips avant. Tänkte ha den om han vill ligga ute i sin vagn när det är fint väder, så kan jag ändå vara inne å pula lite utan att vara rädd att han vaknar å skriker. Annars blev de hygiensaker typ schampoo å sånt, någon gardin och lite småplock.

Tro de eller ej, men NU har jag tagit tag i min strykhög. Å jag tyckte att det var roligti, riktigt roligt faktiskt. Den känslan har jag aldrig haft tidigare, undrar om jag ska bli sjuk eller nått haha. Allt annat plock hemma känns oxå kul för den delen, synd att klockan är åtta bara.. Kan ju inte hålla på hela natten, de andra måste ju få sova utan att jag ska stöka runt.

Tony å Tony är ute å fiskar i regnet. De lär nog vara lite lagom frusna när de kommer hem. Älsklingen klämde sönder sitt finger i en bildörr idag, aj aj. Helt svimfärdig blev han. Sånt gör ju så förbannat helvetes ont rent ut sagt.

Nån mer som bloggar än jag? Vore kul att läsa era bloggar oxå, alltid skoj att veta hur andras vardag ser ut:)


BVC och ullared

Fått sova hela natten nästan. Fast när jag väl får så vaknar jag ju massor av gånger ändå, har ju vant mig vid att man ska upp hela tiden. Tony kollade på nån match på tv mitt i natten så han tog matningarna då. Fattar inte hur man kan vara så intresserad av sport att man sitter vaken hela natten.
Idag ska vi till BVC, ska vara där vid 10,30 för 6 veckors kontrollen, fastän han snart är 7 veckor. Får se vad läkaren har att säga om vårt lilla underverk. Vi kör två bilar in till Ljungby, för direkt efter det så sticker jag vidare mot ullared. Skoj,skjoj:)

Var på lekia igår med vår krånglande barnvagn, de kunde inte fixa handbromsen där, men vilken tur att man har en händig karl. Var Tony som fixade den där istället. Tur att vi slapp lämna in den. De hade en lånevagn, men vill ju gärna köra vår goa som jag vant mig vid. Myste lite med kusin Hanna oxå. Hon hjälpte mig att hitta jättefina kläder till festen, lägger ut bild på det sen. Så nu behöver jag ju inte stanna hemma. Premiär glass på glasskiosken blev det. Var ju supervamt innan på dagen, men när vi skulle äta det var de mulet å kallt, men har man varit sugen länge så spelar de ju ingen roll. Blev en bananasplit, mumsigt värre. Men tyvärr svindyrt. Men något få´r man väl unna sig när skattepengarna kommit:)


Lycklig

En händelserik dag. Vid halv två fick en lycklig mamma se Alvins första riktiga leende. Han satt i sin babysitter och log riktigt två gånger emot mej, blev alldeles varm i hjärtat av att se det:) Innan har han bara smilat lite på ena sidan, men nu var det med hela munnen. Bäst att börja skriva lite i hans fina bok som vi köpte.

Har varit ute och gått i ca en timme med Anna-Maria å William. De är våra grannar. William är 6 månader, så de blir en lekkompis till Alvin. Varmt som tusan var de ute, men ändå skönt.

Skattepengarna kom äntligen idag, så efterlängtade är dom. Imorgon blir de nog en heldags resa till Ullared. Shoppa,shoppa, haha hoppas inte du läser de tony så du blir orolig över vad som ska handlas. Men innan jag kan åka så ska vi vara på BVC vid 10,30. 6 veckors kontrollen. Tony å Alvin stannar hemma sen, lugnast så.

Jag har hoppat lite med mitt hopprep, men får nog bli ute i fortsättningen. Repet dunkar i taket ibland så de är nog säkrast att va ute. River kanske ner nått annars. Men faan vad jobbigt de är. Kondition har man ju inte för fem öre.

Ska kanske åka in till Ljungby senare idag. Strul med barnvagnen, återigen, så nu ska jag in å gnälla. De är jag ju bra på:) Viktigt att göra sånt man är bra på här i livet haha. Kanske blir premiär på glasskiosken då?!

Var uppe hos mamma igårkväll. Lite saker till Alvin följde ju med hem.


                                                    En fin elefanttröja.


Lillasyster hade gjort ett gulligt täcke i slöjden. Hon var så stolt när hon
höll honom i det. Hon har även en hemlis ifrån träslöjden, spännande.
Jag undrar vad hon gjort där. Hon har nämligen svärfar som träslöjdslärare,
så de har tillsammans gjort en överraskning.

Fetto som man är.

Tror att jag stannar hemma ifrån festen på lördag. Har absolut inget att ha på mig. Hade väl kunnat ta någon gammal trasa men det jag har hemma passar inte. Alldeles för litet. Har nu kollat i både ljungby å växjö. Allt ser fint ut i storlek 36 men inte i 46. När man väl får på sig de ser de ju bara för hemskt ut. Vill ju inte se gravid ut fortfarande:/ Hittade iaf ett par svarta mjuka halvlånga byxor. Har ett par grå å hittade nu dom i svart oxå. Men de är ju inget att ha på sig till fest. Vi hittade en doppresent oxå, skönt att ha det avklarat. Köpte även ett hopprep till mig själv. Tänkte att de skulle hjälpa mig att komma i form. Härligt att få känna sig som barn på nytt å hoppa lite:) Blir väl att hoppa inomhus, annars undrar nog grannarna vad jag sysslar med. Om Tony får jobb så tror jag att jag ska köpa ett par inlines när skattepengarna kommer. Mycket roligare än å springa ju.

Snart ska ja å Alvin upp te mamma å lämna tillbaka bilen. Sen ikväll blir det att hoppa,hoppa hopprep:)


                        Mitt älskade hopprep, 80 kr på Intersport

Växjö

Snart bär det av till Växjö. Ska bara fixa till oss lite först. Sen hoppas jag på att kunna shoppa lite.
Håller tummarna att de hör av sig så tony får jobb snart. hoppas, hoppas.

Trivs på landet.

Härligt är det att bo ute på landet. Jag ser alltid några djur när jag är ute och går. Ikväll blev det 2 råddjur och en räv, förra veckan såg jag 2 grävlingar. De är kanske inte lika roliga att se, men så länge de hålle sig på avstånd går de ju bra. Den enda sprang bara typ 20 meter framför mig.
Nu tar jag snart kvällen. Behöver hänga upp en maskintvätt som precis blev klar. Nu är allt upptvättat för denna gången. Behöver äta något litet oxå, men sen ska jag spela några omgångar taipei. Har blivit så beroende av de. Tony är tokig på mig för att jag bara sitter framför datorn.

Imorgon blir de växjö. Får se hur tidigt jag lyckas komma iväg. Vet inte om jag åker själv eller om tony ville följa med. Annars får han ha Alvin hemma. Inte lätt att prova kläder om han är med. Om jag är hemma till fyra så ska jag nog bort till gymnasiet å kolla hur fina alla är innan de åker iväg på balen. Å minnas tillbaka på min bal hmm. Vi lottade å då fick jag och en tjej till dela på en kille, helt okej va de men killen blev skit full. Å jag vägrade dansa med han för de:)


Godmorgon

Godmorgon! Har sovit så gott inatt. Alvin sov hela 6 timmar i sträck, från halv elva till halv fem. Då fick han lite mat å sen somnade vi gott om igen. Steg väl upp vid halv tio kanske. Tvättmaskinen är redan igång för fullt. Han inte tvätta upp allt sen igår. Idag ska vi eller jag iaf ta tag i det som är tvättat. Finns massor:/ Sen hjälpa tony att blada reklamen så han bara kan köra ut den. Annars händer nog inte så mycket. Ska upp till mamma ikväll å lämna tillbaka hennes bil. Hoppas att vår inte ska krabba mer nu.
Snickrandet av vedboden gick bra, alla väggarna är uppe så nu börjar de likna något. Nicklas blev tyvärr alldeles för fulle så han tog sig en taktik vila sittandes på några gamla bildäck i garaget:)

Äntligen klart

ÄNTLIGEN är det färdigstädat, känner mig så nöjd. Bara allt som jag har tvättat som måste strykas å in i garderoberna. Det får vänta till en annan dag för nu är jag helt slut, puh.. Ska snart ta mig en dusch, känner att jag behöver en rejäl uppfräshning nu. Har bytt lakan i sängarna, underbart att krypa ner där sen när man är nyduschad.
Är de nån mer än jag som inte sitter bänkad framför fotbollen? Så fruktansvärt tråkigt att glo på. Är så ointresserad av sport så jag visste inte ens om att de var VM kval haha. Bara av att höra ordet sport så slår de lock för mina öron å jag hör ingenting:) Okej förresten, har ju varit å kollat på AIK men då är de ju fest me.


Hungriga

Snickrandet går ju galant. Tony snickrar å Nicklas har blivit full. Nu är de iaf och hämta lite mat till oss. Är inte alls sugen på pizza som de andra, så tänkte prova Sovlaki med kyckling, hoppas det är gott. Hungrig som en varg nu, inte ätit sen frukost. Glömmer ju bort tiden när man städar.
Jag trodde ju att jag inte skulle behöva pumpa ur brösten något mer nu eftersom jag inte pumpat sen kl 8 i onsdags kväll, men nu var det ett måste. Sticker å känns jätte lustigt. Handpumpen funkade ju när jag inte ska pumpa så ofta. Lämnar tillbaka pumpen nu när jag åker till växjö i veckan.

Nu kommer min mat:)


Duktiga familjen

Filmen vi såg igår va skit rolig. Helt galna människor. Den borde ni se om ni inte redan gjort de. Äntligen har jag tagit mig an städningen, bara man börjar så går de ju riktigt bra. Att jag inte tänkt på de innan. Tvättar som vanligt förfullt. Tony å Nicklas är duktiga och snickrar lite på vedboden. Har kommit en bra bit på den nu. Å Alvin ligger och filosoferar lite i sin babysitter. Han har precis fått mat så nu är han nöjd å belåten. Får väl se om jag å Alvin ska vara hemma själva ikväll. Tony pratade om att kolla på Sverige iikväll nere i ryssbygården.
Måste köpa olja å slippapper till köksbordet. Jag mitt pucko hade ju ställt blomkrukor på bordet som tydligen var blöta under. Fina fläckar på bordet nu:/

Nä nu är pausen slut, nu får jag fortsätta med städandet.

Bilder från veckan

Ja något städat blev de ju inte idag. Åkte in å hämtade bilen på verkstaden, men den är inte lagad än. Den funkade skitbra när den var där så vi tar hem den över helgen iaf. Har även varit på maxi å handlat. Tony lovade ju att ha Alvin hela dagen men ikke.
Pernilla: Håll hårt i karl din:) Skulle min aldrig få för sig att göra, endast dammsuga lite halvdant eller ta lite på diskbänken. Du har tur du. Han kunde kanske prata lite förstånd med min karl haha.

Ikväll blir det tacos. Calle är här oxå, vi ska kolla på Vi hade iallafall tur med vädret igen. Hoppas den är minst lika bra som den första.
Försöker få mjölken att stanna av och försöker att inte pumpa så ofta å nu är det 48 timmar sen. Hoppas kunna lämna tillbaka pumpen på bb nu i veckan. Kostar ju tyvärr en massa att hyra den och vore skönt att slippa den, även fast jag gärna hade ammat honom.

Lite bilder som är tagna under veckan.


Mys ute i skuggan, skönt att svalka sig lite.


Dalton tuggar i sig ett plastlock, mumsigt. Tyvärr spydde han ut de på min
fina matta sen. Tony tog på medel och skrubbade bort det, men nu är den helt
tilltuffsad där. Inte så stor yta visserligen. Ska iaf köra medlet på hela mattan
nu är det ju bara en ljus fläck där å resten är skitig. Köpa ny kanske?


Alvin har det gott i skuggan på en filt.


Spännande att ligga å kika lite. Stark i nacken är han juh.



På besök hos Pernilla å Liam. Sandra å Melina var oxå där.





Alvin, Melina, Liam. Äntligen lyckades vi få alla att vara vakna samtidigt.


Tur att jag är liten så jag får rida på hunden Dalton:)


Söta skor som Alvin fick utav min faster Iréne.


Såg dessa på Lindex i Älmhult men där fanns de bara stora storlekar kvar.
Blev glad när jag hittade hans storlek i Ljungby. Bara 59,50 kr



Tråkdag

Hur finner man ork och energi till att städa hela huset? Vore bra om någon kunde tipsa mig om de, för jag har ingen aning. Bara trött idag och skulle vilja sova bort hela dagen. Men får väl försöka ta tag i någonting snart. Blir ju fint när det är färdigt iaf. Tony har lovat att ta hand om Alvin hela dagen så jag bara kan engagera mig i städning, så typiskt att man inte orkar då. Nu blir det  en spelomgång på taipei, sen städning.

Bebismys

Tack Pernilla å Sandra för en jätte trevlig dag! Har suttit å pratat å bara myst med bebisarna i flera timmar. Nu är jag dödstrött efter en händelserik vecka. Har varit fullt upp varje dag. Nu blir det att bara slappa ikväll, gå och lägga mig ganska tidigt tror jag (om det går). Tony är och fiskar så jag och Alvin är själva hela kvällen. Imorgon börjar helgen, då ska det städas i hela huset. Gäller att vara utvilad till det, de tar ju på krafterna haha. Nu håller jag på att elda, det är iskallt här å sen tvättar jag förfullt. Är ju så när Alvin kräker ner mig ibland, min goding! Min faster kom hit idag på morgonen, hon hade med sig ett par jätte söta skor till Alvin, ljusblå med nallepuh. Imorgon lägger jag nog ut lite bilder som jag tagit under veckan.
Har blivit beroende av taipei, ett spel på icakurirens hemsida, var min moster som visade mig de å nu är jag fast. Måste nog spela lite till nu tror jag.

Träffa mammor å bebisar

Nu ska vi snart göra oss i ordning, ska sen hem till Pernilla å Liam även Sandra å Melina kommer dit. Måste vänta på att Tony kommer hem bara, behöver ha den bilen. Igårkväll badade jag Alvin, lite skönare än det annars brukar vara, tror jag. Inte lika mycket skrik. Ska nog ringa BVC idag och se om de har något tips på nån bra salva. Han har blivit super torr i pannan och på kinderna. Nu ligger han i mitt knä och tittar på mig med stora ögon, han är så fin:)

Fick en hejdundrande räkning igår, bara nästan 900kr å den ska vara betald om 10 dagar. Ge mig mina skattepengar nu!!! De är efterlängtade.

Inget som passar.

Har gått på stan med Sandra idag. Försökte hitta något att ha på mig på barndopet och festen den 13 juni. Men hittade ingenting som kändes bra. Hängde undan lite kläder men näe ingen mening att köpa något som man inte riktigt trivs i. Får väl åka en runda till växjö snart, behöver ju köpa doppresent oxå. Någon som har ett förslag på vad jag kan köpa? Själv har jag ingen aning. Hittade ett par turkosa shorts till Alvin. Kollade på dom i Älmhult men där var hans storlek slut. Alvin blev hungrig när vi varit runt lite i affärer. Var inne på Lime när han blev jätte hungrig. Hon som äger affären var supergullig och frågade om jag inte ville ge honom mat därinne, så fick låna mikro å allt av henne. Sånt är man ju inte van vid i lilla ljungby precis. Var även på biblioteket, lämnade tillbaka mina böcker å lånade några nya, en bok om barn, matbok och en mamma motions bok. Var meningen från början att jag och sandra bara skulle ut och gå, men vädret har verkligen varit konstigt, blev en liten runda mellan skurarna iaf.

Nu är jag jätte trött fastän Tony matade Alvin tills fem i morse. Fick många timmars sömn, härligt. Ikväll blir det att bara slappa, ser för jävligt ut här men det får vara så till helgen. För imorgon hinner vi inte, då ska vi åka och hälsa på Pernilla å Liam och Sandra å Melina. Ska bli så skoj å träffa lite fler bebisar. Å ja mammor oxå förstås!


Kass uppdatering

Kass uppdatering idag, jag vet. Har haft massor att göra hela dagen. Steg upp vid sju och gjorde mig iordning. Vi åkte sen in med bilen till ljungby. Har nu lämnat in den på verkstad, tråkiga pengar de där men bil måste vi ha. Lånar nu mammas lilla bil, jaa den är liten:) Sen for vi direkt till Älmhult där Tony hade lite ärenden. Jag och Alvin skulle kika lite i affärer där å sen gå bort till IKEA. Började ju bra, Alvin har bajat ner sig innan vi kommer in i första affären. Är bjudna på barndop nästa lördag å ska även på fest då så hade behövt hitta lite kläder till det. Provade en klänning, men Alvin var hysterisk så de var bara att traska bort till IKEA med en gång å byta blöja. Så inget mer klädprovande där inte. Han tyckte nog att IKEA var en väldans tråkig affär för han var gnällig nästan hela tiden när vi var där. Han å Tony verkar ha pratat ihop sig om detta. Han är inte heller överförjust i att gå i affärer.

Hittade lite smått å gott där. Lite handdukar för 2kr styck till skötbordet, en grön säck att slänga ogräs i, krydda, fotboll, toalettborstar å batterier. Sen kom Tony å mötte oss, blev sedan en middag där. Köttbullar å pommes som man inte får missa när man är där:) Åkte sen hem till min kusin å barn och hälsade på. Tony stannade kvar å jag åkte ner på stan igen för ett ytterligare försök till att kolla i affärer, denna gången gick de bra. Men några kläder blev det inte. Många fina klädersplagg finns de. Allt är fint i storlek 36, men när jag tar fram min storlek är de inte alls lika bra. Hör någon säga "vad fet du är" varenda gång jag tar i ett plagg. Såklart är detta bara inbillning. Roligare att kolla på saker till Alvin, men hittade inget skoj till honom heller. Men däremot hittade jag superfina wallies att ha i hans rum, när det ska göras klart. Å nu är vi hemma. Har packat de sista sakerna som jag sålt på Tradera, sköönt! Sen blir det nog att ta de lungt resten av kvällen. Har varit en händelserik dag.

Lite av sakerna som jag shoppade idag


Alvin fick sin första fotboll endast 39kr. Är ju som hittat!
Å inte ens Tony tyckte det var ett onödigt köp haha.
Så de kan gå när han önskar att Alvin blir fotbollsproffs.



Hittade en liten burk med gräslök att så. Var ju tvungen att testa detta med.
Bara jord och lite vatten som behövdes. 19kr.


Dessa fina wallies kommer bli så fina i Alvins rum. Hittade dom i någon
mysig liten affär som jag inte vet namnet på. Kostade bara 25kr så jag var ju
tvungen att ta två:) Blir ju lite mer av det då.

Tony förlåt! Jag vet att du kommer klara det en dag. Blir bara så irriterad när du stressar mig. Du är bäst ju:)


Paj

Oj vad Tony har slitit för att få färdigt pajerna. Åkte ner till affären här i Ryssby för att köpa hallon, självklart slut. Vi panik kör in till Ljungby, rusar in på Maxi å jaa hallonen slut där med. Åkte även vidare till hemköp, thages livs å favör. Favör hade tillslut, men bara två dyra paket. Så de fick bli två hallonpajer å två med äpplen istället. Gick ju lika bra det iofs. De på jobbet hade fixat glass å massa frukt, så det blev en rejäl fika idag:) Var faktiskt rätt skoj att sitta med på personalmötet, höra alla nyheter å se vad som händer där. Fick fina saker till Alvin. Body, snickarbyxor å strumpor:)

Har precis ätit lite restmat från igår. Perfekt att slippa laga mat, eller ja för min del var det ju ingen skillnad. Alltid Tony som lagar maten här ändå, någon enstaka gång är det väl jag som gör det kanske. Nu tvättar jag för fullt å hänger ut på tork. Fylls ju på hela tiden.

Tänkte att jag skulle vara duktig imorse, satte på en träningsdvd å slängde ut träningsmattan på golvet. Var redo å så börjar filmen att hacka efter ett tag, såå förbannad blir jag!  När man väl har motivationen till att vara duktig så ska de alltid skita sig. Jaja en kvällspromenad kanske de blir ändå, men det måste svalna av lite först. Varmt som attan idag juh.

Synd att Alvin inte är så förtjust i att bada, annars hade jag nog köpt en liten babypool till honom i sommar. Kanske gör det ändå förresten, skadar ju inte att prova. Han kanske kommer på att det är ganska gott i värmen.


                                Kläderna som Alvin fick idag. Tuffa va?

Rekord

Godmorgon! Vi är precis uppstigna,ska snart äta frukost å sen självklart ut i solen. Jag och Alvin ska till jobbet kl 14 och bjuda på fika. De har personalmöte så de passade ju sig riktigt bra då. Tony var snäll å lovade att baka hallonpajer. Undrar hur många de går åt? Alltid svårt att räkna ut. Men först måste jag ner till affären å handla grejer så de kan bli någon paj. Blir både vaniljsås och glass till det.

Igår var det rekord i antalet besökare här, skoj skoj. Roligt att det blir fler å fler som läser. Trodde knappt från början att nån skulle läsa vad jag sitter å kladdar ner haha. Ni kan väl skriva lite fler kommentarer så jag vet vilka ni är som läser, nyfiken är man ju alltid:)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!